Cukkini fasírt

Cukkini fasírt

Amíg lehet kapni cukkinit, süthetsz ilyen finom és egyszerűen elkészíthető cukkinis fasírtot. Nagyon jó opció, ha valami könnyebbet ennél.

Cukkini fasírt

Cukkini fasírt recept

Finom cukkini fasírt recept, amely sütőben is egyszerűen elkészíthető sajttal vagy anélkül is. Főételként is megállja a helyét, de köret is lehet.
Előkészítési idő 25 minutes
Főzési idő 40 minutes
Recept fajta Főétel
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • kb. 500 gramm 2 közepes cukkini
  • 2 db nagyobb tojás
  • 5-6 evőkanál 5-6 evőkanál zsemlemorzsa (vagy aprított zabpehely )
  • 1 db kisebb vöröshagyma (reszelve vagy apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 marék friss petrezselyem (apróra vágva)
  • 50 gramm reszelt sajt (elhagyható pl. trappista vagy parmezán)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna vagy oregánó
  • olaj a sütéshez

Elkészítés
 

  • A cukkinit lereszelem nagy lyukú reszelőn, megsózom, és 10-15 percig állni hagyom. Ezután alaposan kinyomkodom a levét, hogy ne legyen túl lágy a massza.
  • Hozzáadom a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket és a sajtot, majd jól összekeverem.
  • Hagyom kicsit állni, hogy a zsemlemorzsa (vagy zabpehely megszívhassa magát, sűrűsödjön a massza). Ha még túl lágy, teszek hozzá zsemlemorzsát vagy zabpelyhet
  • Nedves kézzel kis fasírtokat vagy laposabb pogácsákat formázok belőle.
  • Egy serpenyőben olajat hevítek, és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
  • A kész fasírtokat papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálalom.

Megjegyzés/Tipp

Sütőben is elkészítheted: 180 °C-on kb. 20-25 percig süsd sütőpapíron, félidőben fordítsd meg.
Jól illik hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatós vagy joghurtos öntet.