Go Back
Cukkini fasírt

Cukkini fasírt recept

Finom cukkini fasírt recept, amely sütőben is egyszerűen elkészíthető sajttal vagy anélkül is. Főételként is megállja a helyét, de köret is lehet.
Előkészítési idő 25 minutes
Főzési idő 40 minutes
Recept fajta Főétel
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • kb. 500 gramm 2 közepes cukkini
  • 2 db nagyobb tojás
  • 5-6 evőkanál 5-6 evőkanál zsemlemorzsa (vagy aprított zabpehely )
  • 1 db kisebb vöröshagyma (reszelve vagy apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 marék friss petrezselyem (apróra vágva)
  • 50 gramm reszelt sajt (elhagyható pl. trappista vagy parmezán)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna vagy oregánó
  • olaj a sütéshez

Elkészítés
 

  • A cukkinit lereszelem nagy lyukú reszelőn, megsózom, és 10-15 percig állni hagyom. Ezután alaposan kinyomkodom a levét, hogy ne legyen túl lágy a massza.
  • Hozzáadom a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket és a sajtot, majd jól összekeverem.
  • Hagyom kicsit állni, hogy a zsemlemorzsa (vagy zabpehely megszívhassa magát, sűrűsödjön a massza). Ha még túl lágy, teszek hozzá zsemlemorzsát vagy zabpelyhet
  • Nedves kézzel kis fasírtokat vagy laposabb pogácsákat formázok belőle.
  • Egy serpenyőben olajat hevítek, és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
  • A kész fasírtokat papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálalom.

Megjegyzés/Tipp

Sütőben is elkészítheted: 180 °C-on kb. 20-25 percig süsd sütőpapíron, félidőben fordítsd meg.
Jól illik hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatós vagy joghurtos öntet.