Van otthon cukkinid és egy air fryered? Akkor itt egy egyerű recept, amivel egy finom, de mégis egészséges köretet készíthetsz pár perc alatt.

Cukkini air fryerben sütve
Az air fryer tökéletes eszköz arra, hogy pillanatok alatt ropogós és finom cukkinit készíts. A zöldség kívül roppanós, belül puha lesz, és a hozzáadott fűszerek garantálják a mennyei ízt.
Hozzávalók
- 2 db közepes méretű cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj vagy olaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál szárított oregánó (opcionális)
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 2 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
Elkészítés
- A cukkini előkészítése: Először is, alaposan megmosom a cukkiniket, majd levágom a végeiket. Ezután a zöldségeket körülbelül 1,5 cm vastag karikákra vagy hosszában, hasábokra vágom.
- Fűszerezés: A felkarikázott cukkinit egy nagy tálba teszem. Meglocsolom olívaolajjal, majd hozzáadom a fokhagymaport, a hagymaport, az oregánót, a sót és a borsot. Alaposan összeforgatom az egészet, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsák a cukkini minden darabját.
- Sütés: Előmelegítem az air fryert 200 °C-ra. Utána a fűszerezett cukkiniket egy rétegben belehelyezem a kosárba. Ügyelek rá, hogy ne zsúfoljam túl, ha kell, több adagban sütöm ki őket, hogy szép, ropogósra süljenek.
- A cukkini sütése: Süssük a cukkinit 12-15 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sül. Félidőben megrázom a kosarat, hogy a darabok egyenletesen átsüljenek.
Megjegyzés/Tipp
Azonnal tálalom, amíg még meleg és ropogós. Tökéletes köret sültek mellé, de önmagában is finom, könnyű nassolnivaló.
A legtöbb airfryer esetében a sajt könnyen felolvad és ráéghet a fűtőszálra, ami a készülék tisztítását is megnehezíti.
Jobb megoldás, ha a forró, frissen sült cukkinire szórod rá a sajtot, miután kivetted a kosárból. Így a maradékhő éppen elegendő ahhoz, hogy a parmezán szépen ráolvadjon és kellemes ízt adjon neki, anélkül, hogy a fűtőszállal kellene bajlódni.
Jó étvágyat