Go Back
Cukkini air fryerben sütve

Cukkini air fryerben sütve

Az air fryer tökéletes eszköz arra, hogy pillanatok alatt ropogós és finom cukkinit készíts. A zöldség kívül roppanós, belül puha lesz, és a hozzáadott fűszerek garantálják a mennyei ízt.
Recept fajta Köret
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó (opcionális)
  • 1/2 teáskanál
  • 1/4 teáskanál bors
  • 2 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)

Elkészítés
 

  • A cukkini előkészítése: Először is, alaposan megmosom a cukkiniket, majd levágom a végeiket. Ezután a zöldségeket körülbelül 1,5 cm vastag karikákra vagy hosszában, hasábokra vágom.
  • Fűszerezés: A felkarikázott cukkinit egy nagy tálba teszem. Meglocsolom olívaolajjal, majd hozzáadom a fokhagymaport, a hagymaport, az oregánót, a sót és a borsot. Alaposan összeforgatom az egészet, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsák a cukkini minden darabját.
  • Sütés: Előmelegítem az air fryert 200 °C-ra. Utána a fűszerezett cukkiniket egy rétegben belehelyezem a kosárba. Ügyelek rá, hogy ne zsúfoljam túl, ha kell, több adagban sütöm ki őket, hogy szép, ropogósra süljenek.
  • A cukkini sütése: Süssük a cukkinit 12-15 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sül. Félidőben megrázom a kosarat, hogy a darabok egyenletesen átsüljenek.

Megjegyzés/Tipp

Azonnal tálalom, amíg még meleg és ropogós. Tökéletes köret sültek mellé, de önmagában is finom, könnyű nassolnivaló. 
A legtöbb airfryer esetében a sajt könnyen felolvad és ráéghet a fűtőszálra, ami a készülék tisztítását is megnehezíti.
Jobb megoldás, ha a forró, frissen sült cukkinire szórod rá a sajtot, miután kivetted a kosárból. Így a maradékhő éppen elegendő ahhoz, hogy a parmezán szépen ráolvadjon és kellemes ízt adjon neki, anélkül, hogy a fűtőszállal kellene bajlódni.
Jó étvágyat