Egészséges tészta köret zsenge cukkiniből, gluténmentes és alacsony kalória tartalmú tésztahelyettesítő, amely diétába is könnyen beilleszthető.

Cukkini tészta
Gondoltad volna, hogy ezt az egyszerű és viszonlag íztelen zöldséget tésztaként is fel lehet használni? Olvas el a receptet, meglátod milyen egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
- 2 db közepes cukkini
- 1-2 evőkanál olaj vagy olíva olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés
- Cukkini előkészítése: Mosd meg a cukkiniket, és vágd le a végeiket.
- Spirálozás: Használj spirálozót vagy zöldséghámozót (julienne vágó is jó), és készíts hosszú, vékony „tészta” csíkokat. Ha nincs spirálozód, egy éles hámozóval is vékony szeleteket vághatsz, majd késsel csíkokra szeletelheted.
- A cukkini sok vizet enged, ezért papírtörlővel töröld át a szalagokat, hogy ne legyen túl vizes a tészta.
- Párolás vagy pirítás: Egy nagy serpenyőt közepes lángon forrósíts fel, önts bele olajat. Tedd bele a cukkini tésztát, és 2-4 percig párold, kevergetve. Csak addig süsd, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós maradjon. Ne főzd túl, mert pépes lesz!
Megjegyzés/Tipp
A cukkini tészta szinte bármilyen hagyományos tésztafeltéttel működik, csak könnyebb és gluténmentes verzió!