Go Back
Cukkini tészta

Cukkini tészta

Gondoltad volna, hogy ezt az egyszerű és viszonlag íztelen zöldséget tésztaként is fel lehet használni? Olvas el a receptet, meglátod milyen egyszerű elkészíteni.
Előkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Recept fajta Köret
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • 2 db közepes cukkini
  • 1-2 evőkanál olaj vagy olíva olaj
  • ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Cukkini előkészítése: Mosd meg a cukkiniket, és vágd le a végeiket.
  • Spirálozás: Használj spirálozót vagy zöldséghámozót (julienne vágó is jó), és készíts hosszú, vékony „tészta” csíkokat. Ha nincs spirálozód, egy éles hámozóval is vékony szeleteket vághatsz, majd késsel csíkokra szeletelheted.
  • A cukkini sok vizet enged, ezért papírtörlővel töröld át a szalagokat, hogy ne legyen túl vizes a tészta.
  • Párolás vagy pirítás: Egy nagy serpenyőt közepes lángon forrósíts fel, önts bele olajat. Tedd bele a cukkini tésztát, és 2-4 percig párold, kevergetve. Csak addig süsd, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós maradjon. Ne főzd túl, mert pépes lesz!

Megjegyzés/Tipp

A cukkini tészta szinte bármilyen hagyományos tésztafeltéttel működik, csak könnyebb és gluténmentes verzió!