Gondoltad volna, hogy ezt az egyszerű és viszonlag íztelen zöldséget tésztaként is fel lehet használni? Olvas el a receptet, meglátod milyen egyszerű elkészíteni.
Cukkini előkészítése: Mosd meg a cukkiniket, és vágd le a végeiket.
Spirálozás: Használj spirálozót vagy zöldséghámozót (julienne vágó is jó), és készíts hosszú, vékony „tészta” csíkokat. Ha nincs spirálozód, egy éles hámozóval is vékony szeleteket vághatsz, majd késsel csíkokra szeletelheted.
A cukkini sok vizet enged, ezért papírtörlővel töröld át a szalagokat, hogy ne legyen túl vizes a tészta.
Párolás vagy pirítás: Egy nagy serpenyőt közepes lángon forrósíts fel, önts bele olajat. Tedd bele a cukkini tésztát, és 2-4 percig párold, kevergetve. Csak addig süsd, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós maradjon. Ne főzd túl, mert pépes lesz!
Megjegyzés/Tipp
A cukkini tészta szinte bármilyen hagyományos tésztafeltéttel működik, csak könnyebb és gluténmentes verzió!