
Cukkinis tócsni (lepény)
Egyszerű, sós cukkinis tócsni recept, amit gyorsan elkészíthető reggelire, vacsorára vagy köretként is:
Hozzávalók
- 50-60 dkg cukkini
- 2 M tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 5-6 evőkanál liszt (búza- vagy zabpehelyliszt is lehet)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál majoránna (opcionális)
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
- A cukkinit reszeld le nagy lyukú reszelőn (héjastul is lehet, ha zsenge).
- Sózd be enyhén, és hagyd állni 10–15 percet, hogy levet engedjen.
- Nyomkodd ki alaposan a levét (kézzel vagy konyharuhával).
- Add hozzá a tojásokat, zúzott fokhagymát, fűszereket és annyi lisztet, hogy formázható, de nem túl sűrű masszát kapj.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, és evőkanállal kanalazd bele a masszát, majd lapítsd le lepény formára.
- Közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 2-3 perc oldalanként).
- Papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.
Megjegyzés/Tipp
Tipp tálaláshoz:
- Tejföllel, fokhagymás joghurttal, snidlinggel vagy sajttal is tálalhatod.
- Akár húsmentes főételként, akár hús mellé köretként is remek!