Cukkinis tócsni (lepény)
Egyszerű, sós cukkinis tócsni recept, amit gyorsan elkészíthető reggelire, vacsorára vagy köretként is:
Előkészítési idő 20 minutes perc
Főzési idő 30 minutes perc
Recept fajta Köret
Konyha Magyar
- 50-60 dkg cukkini
- 2 M tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 5-6 evőkanál liszt (búza- vagy zabpehelyliszt is lehet)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál majoránna (opcionális)
- Olaj a sütéshez
A cukkinit reszeld le nagy lyukú reszelőn (héjastul is lehet, ha zsenge).
Sózd be enyhén, és hagyd állni 10–15 percet, hogy levet engedjen.
Nyomkodd ki alaposan a levét (kézzel vagy konyharuhával).
Add hozzá a tojásokat, zúzott fokhagymát, fűszereket és annyi lisztet, hogy formázható, de nem túl sűrű masszát kapj.
Hevíts olajat egy serpenyőben, és evőkanállal kanalazd bele a masszát, majd lapítsd le lepény formára.
Közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 2-3 perc oldalanként).
Papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.
Tipp tálaláshoz:
-
Tejföllel, fokhagymás joghurttal, snidlinggel vagy sajttal is tálalhatod.
-
Akár húsmentes főételként, akár hús mellé köretként is remek!