Go Back
Cukkini tócsni

Cukkinis tócsni (lepény)

Egyszerű, sós cukkinis tócsni recept, amit gyorsan elkészíthető reggelire, vacsorára vagy köretként is:
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Recept fajta Köret
Konyha Magyar
Adag 4 adag

Hozzávalók
  

  • 50-60 dkg cukkini
  • 2 M tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 5-6 evőkanál liszt (búza- vagy zabpehelyliszt is lehet)
  • 1 teáskanál
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál majoránna (opcionális)
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés
 

  • A cukkinit reszeld le nagy lyukú reszelőn (héjastul is lehet, ha zsenge).
  • Sózd be enyhén, és hagyd állni 10–15 percet, hogy levet engedjen.
  • Nyomkodd ki alaposan a levét (kézzel vagy konyharuhával).
  • Add hozzá a tojásokat, zúzott fokhagymát, fűszereket és annyi lisztet, hogy formázható, de nem túl sűrű masszát kapj.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben, és evőkanállal kanalazd bele a masszát, majd lapítsd le lepény formára.
  • Közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 2-3 perc oldalanként).
  • Papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.

Megjegyzés/Tipp

Tipp tálaláshoz:

  • Tejföllel, fokhagymás joghurttal, snidlinggel vagy sajttal is tálalhatod.
  • Akár húsmentes főételként, akár hús mellé köretként is remek!