Go Back
Töltött cukkini

🥒 Töltött cukkini recept

Darált húsos, sütőben sült változat
Előkészítési idő 40 minutes
Főzési idő 30 minutes
Recept fajta Főétel
Konyha Magyar
Adag 4

Hozzávalók
  

  • 2 nagyobb cukkini
  • 40 dkg darált hĂşs (sertĂ©s vagy pulyka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evĹ‘kanál olaj
  • 1 dl sűrĂ­tett paradicsom
  • 1/2 teáskanál oregánĂł
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • SĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 10 dkb dkg reszelt sajt (trappista, mozzarella, cheddar stb.) Ă©s/vagy
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg fĹ‘tt rizs

Elkészítés
 

  • Cukkini elĹ‘kĂ©szĂ­tĂ©se:
    A cukkiniket hosszában félbevágod, majd egy kanállal óvatosan kivájod a belsejüket (a magos részt).
    A kivájt belsőt apróra vágod, ezt bele lehet keverni a töltelékbe.
    A cukkinicsónakokat enyhén sózd meg, és tedd félre.
  • TöltelĂ©k:
    Egy serpenyőben olajon megdinszteled az apróra vágott hagymát
    Hozzáadod a darált húst, megpirítod, sózod, borsozod.
    Belekeverheted az apróra vágott cukkini belsőt is (ha nem magos).
    Hozzáadod a paradicsomszószt és a fűszereket. Pár percig együtt főzöd.
    Sűrűbb tölteléket kapsz, ha teszel bele egy kis főtt rizst is.
  • TöltĂ©s Ă©s sĂĽtĂ©s:
    A cukkini csónakokat tepsibe rakod, megtöltöd a húsos töltelékkel.
    Megszórod a tetejét reszelt sajttal.
    Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 180 °C-on kb. 25-30 percig sütöd, míg a sajt/telföl szépen megpirul, a cukkini pedig megpuhul.

Megjegyzés/Tipp

  • Vegetáriánus verziĂłhoz a darált hĂşst helyettesĂ­theted gombával, lencsĂ©vel vagy bulgurral.