Befőzőautomatában készítetem, így elég egy alapos mosogatás az üvegeknek és tetőknek. Ezt mosogatógépben szoktam ezt elvégezni, de a hagyományos mosogatás is teljesen megfelel.
Felvágom vékonyan a káposztát (vagygyaluld le, robotgéppel szeleteld fel) enyhén besózom, hagyom állni 1 órát.
A vizet, ecetet, sót, cukrot, fűszereket felforralom, gyöngyözve hagyom főni 3-4 percig. A felöntőlét óvatosan kóstold meg, ha kell tegyél még hozzá sót vagy cukrot, alaposan keverd el, hogy feloldódjon.
Közben robotgéppel felszeleteltem vékony karikára az uborkát, a kimagozott paprikát, a kis cukkiniket, vöröshagymát
Ezután ezeket a karikázott zöldségeket hozzákevertem a káposztához a fűszerekkel együtt.
Betöltöttem az üvegekbe az összekevert csalamádé alapot, de nem nyomkodtam túlságosan meg, hogy a felöntőlé alaposan át tudja járni.
Ráöntöm a nem forró (inkább már csak kézmeleg) felöntőlét, úgy, hogy 3-4 mm szabad hely maradjon még az üveg szájáig.
Ráteszem a fedőt, alaposan rácsavarom. Bepakolom a befőző automatába. Felöntöm csap hideg vízzel a tetők alsó pereméig, de legfeljebb a maximum jelzésig (ha két sor üveg van).
90 fokra és 30 percre állítom be a befőzőautomatát és elindítom. Amikor végzett, óvatosan leengedem belőle a forró vizet, és a tetőt rajta hagyva hagyom kihűlni másnapig az üvegeket.